Elnökválasztás - aktuális keresési trendek

11/09/2016

Az amerikai elnökválasztás ismét jó példa arra, hogy hogyan változik az érdeklődés, legalábbis ami a napi aktualitásokat illeti. Egyetlen napon belül ugrott meg több témába vágó keresőkifejezésből a forgalom. Jó kulcsszó választással, némi előre készüléssel sokan ki tudján használni, megjósolhatóan az érdeklődés még néhány napig erős marad.

Keresőkifejezések, kulcsszavak

Gyakorlatilag minden, ami elnökválasztás, kulcsszó lesz, de nem egyforma gyakorisággal keresnek rá. A kulcsszótervezésről itt olvasható több, vagy ha valaki elmélyedne benne, a Google Keyword Planner cikkei nagyon hasznosak. A Google kulcsszókeresőjének hasznos kiegészítője a Google Trends, az elábbi, beillesztett ablak mutatja, hogyan érdemes használni. 
Részletes útmutatót hozzá a tanfolyamokon kaptok.

Hogy használható ki egy aktuális keresési trend?

Mindenképp igényel némi előrelátást, de azért senki nem lepődik meg túlságosan azon, ha az amerikai elnökválasztás napján az egész világ, benne Magyarország is, az elnökválasztást keresi, karácsonykor a karácsonyi meglepetést, vagy Halloween-kor a Halloween-t.

Cégprofilba vágóan vicces ajándéktól kezdve a "Trump/Clinton győzelmére" akció-ig minden szóba jöhet, ha egyébként az oldal a keresőkifejezésre van optimalizálva, és nem magában árválodik a site-on.

Political Gifts - I Need a Funny Gift

Mindettől nem kerülsz automatikusan a kereséseknél az élre - a Google mindig megpróbálja kitalálni, hogy aki keres, az MIÉRT keres valamit, és aktuális eseményeknél ez leginkább az informálódás szándéka, vagyis a híroldalak jelennek meg először. Van azonban sok olyan keresés a témához kapcsolódva, ahol az első találatok közé kerülhetsz.

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.