Kulcsszóválasztás: kapcsolódás a napi hírekhez

07/20/2016

 

Magyarország június 14-én legyőzte az osztrák válogatottat az Európai Bajnokságon. A magyar osztrák eb meccsre, ahogy a Google Trendsben is látszik, hirtelen elkezdtek sokan rákeresni. Az alábbi ábrán, amit a Google Trends-ből ágyaztunk be, folyamatosan nyomon követhető a kulcsszavak szereplése.

 

Osztrák-magyar a Google keresésekben júniusban:

 

magyar-osztrák eb meccs keresések júniusban

 

Ahogy látszik is, a foci eb kezdete óta gyakorlatilag alig valaki volt kiváncsi a magyar-orsztrák meccsre, semmilyen változatban nem keresték. Majd a mérkőzés előtt két nappal elkezdett nőni a keresések száma, és a győzelem utéán hirtelen megugrott, majd az érdeklődés megmaradt másnap délelőtt is, ha nem olyan kirívó mértékben.

 

Nem mindegyik változatot keresték egyforma intenzitással

 

osztrák-magyar meccs Google keresés

  1. Az gyakorlatilag mindegy, hogy osztrák-magyar vagy magyar-osztrák 
  2. Sokkal kevesebben írják be a keresőbe nyelvtanilag helyesen, vagyis kötőjellel
  3. Bár hivatalosan Ausztria-Magyarország a mérkőzés, így csak kevesen keresik 

Szerencsére a keresőrobot felismeri, hogy kötőjellel és anélkül is ugyanarról van szó, csakhogy a találatok sorrendjében lesz egy kis különbség. Ez, ha ragaszkodunk a helyesíráshoz, elkerülhetetlen.

Nagyobb viszont a különbség a harmadik pont esetében: bár a robot itt is felismeri a szinonímákat, nem tekinti egymás helyettesének a kétféle megfogalmazást. itt szerencsésebb mindig a felhasználók szokásaihoz igazodni.

 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.