SEO

Google SEO hírek első kézből: Gary Illyes és John Mueller a Google-n és a Twitteren

Ha valaki követni szeretné a Google kereső háza táján történő eseményeket, érdemes ránézni Gary Illyes és John Mueller Twitter és G+ fiókjaira. Persze a hivatalos Google blogon kívül (ez ott van a SEO hírekben az oldal alján is)

Kulcsszó tervezés

Kulcsszó keresés, Google vs Moz
Kell-e kulcsszó keresés, és milyen kulcsszó keresőt használjunk hozzá? A cikk nem részletes útmutató, csak gyors összefoglaló. Két eszközről van szó benne: Google Keyword Planner és Moz Keyword Explorer.

Mi az a duplikált tartalom, vagy másolt tartalom? Ha nem az oldalon belül van.

Tapasztalat, hogy azok az oldalak, amelyek tartalma a weben több példányban megtalálható - duplikált tartalom, duplicate content, másolt tartalom - nem szerepelnek túl jól a kereséseknél. Vannak azonban olyan tapasztalatok is, hogy a duplikált jelleg nem számít, és az oldal ennek ellenére jól szerepel. Automatikus büntetés nincs, erősítette meg többször is a Google, de egyértelmű, hogy csak azok az oldalak maradnak jó pozícióban, ahol a duplikált tartalom közlésének nyomós oka van.

Átállás http-ről https-re

Átállás hhtp-től https-re, Fili Wiese útmutató
A Google egyre nagyobb hangsúlyt fektet a biztonságos böngészésre, különösen szolgáltatóknak és webshopoknak ajánlatos a https használata. Az alábbi részletes útmutatót egyszerűen embedelem. Technikai és SEO kérdéseket taglal, nincs szó benne arról, hogyan kell erről megegyezni a szolgáltatóval.

Hírek keresése és SEO

Hírkeresés és keresőoptimalizálás
Híreket a Google News-ban és a keresőben is lehet keresni. A találati oldalon (SERP) való megjelenést a gyorsaság és a jó cím befolyásolja a leginkább.

Büntetni fogja a Google a zavaró reklámokat a mobil kereséseknél

2017. január 1-től, ha a valódi tartalmat zavaró ablakok, például nagyméretű bannerek takarják el, az oldal lejjebb kerül az eredményoldalon a mobil kereséseknél, írja a Google Webmasters Central blog, és erősítette meg Gary Illyes a Twitteren.

Kulcsszóválasztás: kapcsolódás a napi hírekhez

Aktuális események keresése
Legjobb aktuális példa a magyar orsztrák eb meccs. Június 14-én játszották, még azt is érdekelni kezdte, aki nem focirajongó. A keresések remekül követhetők a Google Trends-ben.
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.